B SM: FoSu- Josba 2-5 (0-0, 2-4, 0-1)

B SM jatkui tuplaviikonlopun osalta Forssassa Suuppareitten vieraana. Edellinen kohtaaminen Joensuussa oli kahden erän osalta tasaista vääntöä Josban tullessa kaksi kertaa tasoihin ja kolmanteen erään lähdettiinkin tuolloin tasatilanteesta. Ottelu ratkesi tuolloin kolmennessa erässä Fosulle. Lauantailta Josballa oli alla todella hyvä ja kova ottelu Scu:ta vastaan, ja sama tahti näkyi myös tämän päivän ottelussa.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, toinen sellainen tällä kaudella Josballe. Pelitapahtumat olivat tasaiset, Fosun koettaessa iskeä joka tilanteesta vastaan vahvalla jalalla haastaen. Josba taas pyrki pysymään pallossa ja rakentaa maalipaikkoja huolella. Maalivahtien torjunnat ensimäisen erän osalta tasan. Josban vahvuus näkyi tänään siinä, että olimme vastustajan pelaajissa riittävän lähellä (oppia oli otettu edellisestä kohtaamisesta) eikä Fosu päässyt murtautumaan keskustaan parhaille paikoille.

29103854_1779252615715102_1313325555390153051_n

Toisen erän alkuun Fosu iskee ottelun avausmaalin. Vaihdosta peliin mukaan tulleet Fosun pistepörssin kärkinimet laittoivat pallon maaliin ensimmäisestä vaihdostaan. Reilu viisi minuuttia tästä niin Santtu Siponen hiljentää runsaslukuisen forssalaisyleisön tasoitusmaalin muodossa. Palloa toimitettiin maalille ja reboudista monen pompun kautta Santtu laittoi pallon taidolla maaliin. Syötön tähän tarjoili Roope Oslanus. 1-2 johto-osuman Josba teki ylivoiman jälkeen tasakentällisillä. YV:n loppuun saatiin Fosun päätyyn hirveä mylly jossa oli useampia paikkoja laittaa pallo häkkiin. Mutta lopulta tilanteen käyttää hyväkseen Matti Karvinen, jonka painava laukaus venytti maaliverkot todellakin tötterölle. Syöttäjänä tähän Tatu Havula. Tänään (kuten yleensäkin) Josban maalit olivat silmiä hivelevän kauniita, suorastaan taidetta. Ja seuraavan taide-elämyksen tarjoili sitten Roope Oslanus tasavajaalla. Todella hieno veto takatolpalta, siinä ei moni ehtinyt edes kissaa sanoa. Syöttäjänä jälleen tuttu ketjukaveri, Santtu Siponen. Kavennusosuman Fosu iskee pienen malttamattomuuden seurauksena, pelin ote oli selkeästi meillä ja halu tehdä lisäosumia kova. Liian nopea keskialueen vapari sössittiin ja se kostautuikin sitten vastustajan maalin muodossa. Tärkeän 4-2 maalin iski myös tuttu parivaljakko, Salomies-Havula. Maalin muodossa nähtiin peliälyä ja luovuutta, voisi sanoa että useampi kupillinen kahvia siinä tarjoiltiin ensin ja Josba jälleen kahden maalin karkumatkalle. Juuso Salomies teki ja Tatu Havula syötti.

Kolmas erä ja Josban 4-2 johto. Erän alkuun Fosu sai kahden minuutin jäähyn, mutta tänään ei YV:t tuottaneet tulosta. Kuitenkin ajassa 44:18 Tino Turunen siirtää Josban jo 5-2 johtoon Roope Oslanuksen todella hienon syötön seurauksena. Roope laittoi puolesta kentästä suoraan lapaan painottomalle puolelle Tinolle, joka suoraan syötöstä lataa vastustamattomasti pallon nuotan perukoille ja Josballe mukavan tuntuinen kolmen maalin johto. Hieno maali! Tämän jälkeen Fosu koetti nostaa liikettä ja intensiteettiä ja tunnetasoa, mutta sortui pahasti jäähyilyyn. Kiri katkesi turhautumiseen ja samaan aikaan tuomittuihin 2 ja 5 minuutin jäähyihin. Erän lopussa Fosu otti aikalisän ja maalivahdin pois, mutta 6 vs 5 ei tuottanut kunnolla vaarallisia paikkoja ja näin Josba tasoitti otteluvoitot sarjassa 1-1:n.

Jos eilen oli Niko maalilla maaginen, niin samaa rataa jatkoi tänään Jami. Tukku todella tärkeitä torjuntoja ja isännän otteet maalilla. Molempina päivinä maalivahdit antoivat mahdollisuuden voittaa ja tänään Fosua vastaan maalivahtipeli oli voiton kulmakivi. Täytyy myös huomioida Tuukka Fredriksonin joukkueelleen hankkimat kolme ylivoimaa. Tuke käytti vahvuuksiaan hyödykseen ja vastustajan oli ”pakko” rikkoa. Hienoa haastamista!

Tilastohuomiot:
Santtu Siponen 1+1
Tino Turunen 1+0
Tatu Havula 0+2
Juuso Salomies 1+0
Matti Karvinen 1+0
Roope Oslanus 1+2
Jami Ruuskanen 25 torjuntaa (torjuntaprosentti 93%)

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/fosu-josba/13679/2873

http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/b-poikien-sm-sarja-runkosarja/2873

Kauden viimeinen ottelu pelataan viikon päästä kotona Rantakylässä, 17.3. kello 15.30. Vieraaksi saamme SM-sarjan kolmannelle sijalla olevan TPS:n Turusta.