B 1:lle ensimmäinen puolivälierävoitto Happeesta

Lauantain iltapäiväottelussa Happee saapui Josban vieraaksi Intersport Liikuntakeskukselle ensimmäiseen  puolivälieräotteeluun. Happee aloitti maalinteon jo ajassa 00.39, kun pallo toimitettiin ison tuopin korkuisena tolpan viereen Jimi Miettisen selän taakse. Josba hallitsi kenttätapahtumia läpi koko ottelun, sillä Josban Miettiselle tuli pelissä 2+4+6 eli yhteensä 12 torjuntaa. Vastaavasti nuorten maajoukkuemaalivahti Miro Tuomala oli torjuntatöissä 23 kertaa, ennen kuin hänet vaihdettiin kolmannessa erässä Tommi Kauppiseen.  Josban tasoitus tuli, kunTeijo Meriläinen suti maalin edustalta Jere Kettusen syötön maaliin. Kokonaisuutena ottelussa Josban pirtein viisikko oli Meriläinen- Nevalainen- Kettunen, Tihmala- Lehikoinen, jotka pelasivat ennakkoluulottoman, pirteän ja ehjän ottelun.

Josballe sattui pieni musta hetki ensimmäisen erän 11:llä minuutilla, jolloin Happee survoi tilanteeksi 1-3. Josban aikalisän jälkeen ote siirtyi Josballe, ja oli vain ajan kysymys, milloin Happeen maaliverkoissa pölisee. Erän viimeisellä vitosella Eetu Lehtiniemi (Juvonen) lämäsi 2-3:een ja Samu Juvonen (Moilanen) löi riparista 3-3.

Toisen erän alussa Juuso Lehtiniemi teki ylivoimalla 4-3 (Moilanen)  ja Happeen tasoituksen jälkeen Konsta Lehikoinen tempaisi omalta kenttäpuoliskolta 5-4. Toisessa erässä oli melko mallikkaita pallollisia jaksoja, vaikkakaan lisämaaleja ei syntynytkään.

Kolmannessa erässä Josba jatkoi pallonhallintaa, ja kun Eetu Lehtiniemi (Kuittinen) sekä Joona Kettunen (Tihmala) olivat muuttaneet tilanteeksi 7-4, käytti Happee aikalisänsä. Se ei auttanut, vaan Josba tekaisi vielä kaksi osumaa erän puolivälin tiimoilla Veeti Naakan (E. Lehtiniemi) ja Lehikoisen (Meriläinen) toimesta. Happee kavensi vielä 9-5:een, mutta Josban kymmenennen teki Eemeli Ruokonen (Räty) takatolpilta.  Viime hetkillä Happee kavensi loppunumeroiksi 10-6.

Vaikka Josba hallitsi kokonaiskuvaa, ei mitään ole vielä ottelusarjassa voitettu. Happeella on taitavia pelaajia, joille ei voi antaa yhtään ylimääräistä tilaa. Pystyykö Josba puristamaan toisen voiton ennakkosuosikki Happeesta, se nähdään ensi lauantaina Jyväskylässä. Mahdollinen kolmas ottelu pelataan sunnuntaina Liikuntakeskuksella.