B 1 voitti Indiansin vieraissa 6-5

Josban B 1 teki sunnuntaipäivän ratoksi pelireissun Campo Sportiin Indiansin vieraaksi. Matka alkoi aamupäivällä 10.30 ja loppui maanantaina aamun tunteina 04.30. Tulomatka lyheni puolella, sillä kotiintuomisena oli maukas 6-5- voitto Josban kanssa keskikastissa majailevasta espoolaisjoukkueesta.

Josba aloitti terävästi ja purki erikoistilanteessa Inkkareiden miesvartioinnin. Näin peli oli jo kolmenkymmenen sekunnin kohdalla 1-0. Kentällä oli erikoiskenttä, joka oli koottu juuri tällaista kulmalyöntiä ajatellen, joten eri kentällisissä pelaavat Ruokonen (syöttäjä) ja Räty (tekijä) namuttelivat vanhasta muistista keskeltä joukkueen avausmaalin.

Indians tasoitti pian pelin, mutta sitten ensimmäisessä erässä kolme maalia tehtaillut Lehtiniemi J.- Kettunen J.- Ruokonen, Juvonen-Sivonen  iski vielä kahdesti Kettusen (Lehtiniemi) ja Lehtiniemen (Ruokonen) toimesta. Inkkarit kavensi 3-2:een, mutta sitten todella tärkeän pukukoppimaalin ujutti kolmoskentän Lehikoinen Tihmalan hyvästä syötöstä.

Toisessa erässä espoolaiset tulivat jo tasoihin, mutta sitten Toivanen- Nevalainen-Lehikoinen, Tihmala- Nupponen teki toisen maalinsa Nupposen (Nevalainen) puolen kentän kanttirannevedolla.

Kolmannessa erässä Moilanen (Lehtiniemi E.) lisäsi johdon 6-4:ään, mutta jälleen Indians kavensi 6-5:een. Lopun Josba suojeli maaliaan uhrautuvasti ja kotiutti arvokkaat pisteet Joensuuhun.

Kaikki kolme kenttää pelasivat tasaisen ottelun. Kentällisen Moilanen-Kuittinen-Räty, Lehtiniemi-Naakka juukalaisvahvistus Naakka oli puolustuksen johtohahmo koko ottelun ajan.

Josba vaihtoi maalivahtiaan ajassa 22.45 ja maalille tullut Jere Käyhkö pelasi mainion ottelun ja oli voiton takuumiehiä.

Vaikka Josban esitys ei ollut aivan sitä parasta Josbaa, riitti hiukan matkaväsyneenkin joukkueen peli tällä kertaa voittoon. Josba on sarjassa kahdeksantena tasapisteissä sarjakutosen kanssa ja seuraava kotiottelu on ensi sunnuntaina TPS:ää vastaan- on mielenkiintoista nähdä, millaiseksi ottelu muodostuu- viime kerralla Turussa TPS:n ja Josban B 1-pelihän muistutti enemmän vapaaottelua kuin salibandya…

B SM Josba - TPS

Pelipaikkana Intersport liikuntakeskus.