B 1 nousi upeaan voittoon TPS-pelissä!

Josba oli totaalisesti hukassa ensimmäisen erän SM-sarjan ottelussaan TPS:ää vastaan. Sarjakolmonen tykitti ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella tylyt 5-0 lukemat taululle. Katsomossa epäiltiin jo ottelun olevan ohi, ja niin taidettiin luulla myös turkulaisten pukuhuoneessa. Josban kopissa taas mietittiin sitä, miksi tätä hommaa ylipäätään tehdään: ensin harjoitellaan kuin hullut huhtikuusta saakka ja tullaan sitten kävelemään ja lepsuilemaan  itse ottelutapahtumaan. Samalla tehtiin maalivahdin vaihto ja rukattiin myös kaikkia ketjukoostumuksia kolmen uuden pelaajan tullessa pelaavaan kokoonpanoon.

Neuvonpito ilmeisesti kannatti, sillä toiseen erään Josba tuli selvästi pirteämmin. Ensin ottelun tehomies, Miika Moilanen (3+3), napautti Josban avausmaalin Eetu Lehtiniemen syötöstä ja sitten Veeti Naakka täräytti ylivoimalla 2-5:een. Jatkoa seurasi, kun Jere Sivonen lämäsi Eemeli Ruokosen syötöstä tolpan kautta tilanteeksi 3-5. TPS karkasi vielä 3-6- johtoon, mutta Samu Juvosen naulattua kaksi maalia Lehtiniemen ja Moilasen syötöistä, näytti kaikki hyvältä. Toisen erän loppuhetkillä TPS teki kuitenkin vielä kaksi pikamaalia, ja viimeiselle erätauolle mentiin tilanteessa 5-8.

Kolmannen erän alkupuolisko oli melko tunnustelevaa, mutta 48:lla peliminuutilla alkoi tapahtua: Sivonen kavensi 6-8:aan Juuso Lehtiniemen syötöstä ja Moilanen 7-8:aan Samu Juvosen syötöstä. Kun Moilanen vielä pommitti kammorannevedon ylänurkkaan ylivoimalla Naakan esityöstä, oli peli tasan 8-8. Peliaikaa oli tällöin jäljellä 4.20. Joona Kettunen vei Josban ensi kertaa johtoon ajassa 56.06, mutta TPS tasoitti aikalisän jälkeen 9-9:ään.  Josba oli kuitenkin päättänyt voittaa ottelun, ja Eetu Lehtiniemi teki Moilasen esityöstä voittomaalin 10-9 ajassa 57.22.

Viimeiset kaksi minuuttia Josba taisteli esimerkillisesti suojellen maalin johtoaan. Loppuaikana ei maalia enää tehty, vaikka TPS yritti vielä tasoitusta  6-5 vastaan ilman maalivahtia. Tämän vuoden viimeinen peli päättyi Josban voitonjuhliin uskomattoman nousun jälkeen. Ottelun hahmo oli Miika Moilanen, joka oli ilmiliekeissä kaksi viimeistä erää. Tehokkaina olivat myös Juvonen 2+1, Eetu Lehtiniemi 1+2 ja Jere Sivonen 2+0.

Josba on voittanut kolme viimeistä otteluaan. Jalkoihin ovat jääneet niukasti sarjakakkonen Classic ja sarjakolmonen TPS. Lisäksi välillä käytiin täpärästi voittamassa Indians vieraissa. Ennen kaikkea merkillepantavaa on se, että Josba on pystynyt nousemaan tappiotilanteesta voittoon. Ehkäpä alkukauden oppirahat on maksettu ja B:n SM-sarja tullut tutuksi tiukkoine pelineen.

Nyt on hyvä lähteä valmistautumaan pian koittavaan joulun aikaan- tosin harjoitteluhan jatkuu läpi joulunkin….

Seuraavaksi Josba kohtaa OLS:n vieraskentällä 5.1.2014.