B 1 eteni välieriin!

Toisessa puolivälieräkohtaamisessa Jyväskylässä Josban vastassa oli ärsytetty hirviryhmä. Happee ei ollut hävinnyt yhtään ottelua varsinaisella peliajalla SM-runkosarjassa kotonaan, mutta lauantaina Josba vei ottelun nimiinsä lukemin 7-5 lunastaen välieräpaikan ensi viikonloppuna alkaviin välieriin. Silloin vastaan tulee joko Tapanilan Erä tai Classic, riippuen tämän päivän Rangers-Oilers- ottelun tuloksesta.

Josba aloitti hyvin ja loi paljon maalipaikkoja nuorten maajoukkuemaalivahdin Miro Tuomalan vartioimalle maalille. Josban avausmaali syntyi, kun Ville Nevalainen vei Tuomalan kahville rangaistuslaukauksella. Toinen maali syntyi, kun Samu Juvonen teki Eetu Kuittisen esityöstä numeroiksi 2-0.  Happeen kavennettua jatkoi Tepi Meriläinen edellisessä pelissä alkanutta maalitehtailuaan zippaamalla numeroiksi 3-1. Ensimmäisessä erässä Josballa oli aineksia useaan lisäosumaan, mutta pienoinen huolimattomuus maalintekotilanteissa esti uusien osumien synnyn.

Toisessa erässä Josba ei ollut aivan hereillä koko erän aikana, vaikkakin Niklas Räty ujutti Jere Sivosen syötöstä numeroiksi 4-1. Heti perään Happee teki kaksi pikamaalia, ja tilanne oli kolmanteen erään lähdettäessä 4-3 Josballe.

Kolmannessa erässä Happee tuli jo tasoihin 4-4 liigapeluri Eemil Ukkosen osumalla. Sen jälkeen Josba heräsi pelaamaan ja Samu Juvonen teki takatolpilta Miika Moilasen syötöstä ylivoimalla 5-4 erän puolivälissä. 19 sekuntia sen jälkeen Joona Kettunen tälläsi keskeltä Eemeli Ruokosen tarjoilusta lukemiksi 6-4. Reilut 4 minuuttia ennen ottelun päätöstä Meriläinen pamautti vielä pallon ristikkoon ja lukemiksi siis 7-4. Tuulettaessaan maalia, maila osui Happee-peluria kasvoihin ja Meriläinen sai rangaistuksesksi 5 minuuttia.  Josba taisteli hyvin jäähyn, mutta 25 sekuntia ennen loppua Ukkonen teki ylivoimalla kuudella neljää vastaan  päivän toisen maalinsa. Loppuaikana ei lisämaaleja syntynyt.

Josba ei yltänyt aivan parhaaseen suoritukseensa, mutta pelillisesti on erinomainen asia, että keskinkertainenkin esiintyminen toi voiton. Täytyy myös muistaa, että Happee on laadukas ryhmä, joka voitti kolmella viimeisellä runkosarjan kierroksella kotonaan Erän, Classicin ja Hollolan.

Ottelun hahmo oli Jimi Miettinen, joka oli selvästi maajoukkuevirkaveljeään  Tuomalaa parempi. Jimi torjui kaiken, mitä torjuttavissa oli. Tehokkain viisikko oli tällä kertaa Räty-Kettunen-Ruokonen, J. Lehtiniemi-Sivonen.

Seuraavaksi vastaan tulee joukkue, joka on ehdotonta Suomen huippua- joko Erä tai Classic. Josban täytyy nostaa entisestään tasoaan, mikäli aikoo päästä ottelusarjasta finaaliin. Joka tapauksessa on selvää, että Josba pelaa tänä vuonna mitaleista junioreiden vanhimmissa ikäluokissa- pitkän tauon jälkeen.

Josba aloittaa vieraspelillä lauantaina ja kotiottelu pelataan ensi sunnuntaina Intersport Liikuntakeskuksella klo 14.00.