ASM-paikka Josballe!

Yllätysveto! ASM-paikka Josballe, mutta nimeä muokattava.

Josban A-pojat, jotka viime kaudella niukasti putosivat ASM-sarjasta, saivat yllättäen yhteydenoton Salibandyliitosta. Neuvottelut ensi kauden ASM-sarjapaikasta sarjapaikasta alkoivat heti kun Tapanilan Erän ja Salibandyseura Viikinkien yhdistyminen oli julkaistu.

Josballe on tänään (1.4.2016) tarjottu ensi kaudeksi ASM-paikkaa, mutta mielenkiintoisilla reunaehdoilla.

Näin kommentoi Salibandyliitosta Ari-Pekka Rilli, joka työskentelee liitossa Kaikkien alojen asiantuntijana: ”EräViikinkien yhdistyminen jättää ASM-sarjaan tyhjän paikan. Liiton saunaillassa päätimme, että Josba pidetään sarjassa, vaikka oli siellä joku muukin joukkue tyrkyllä. Liiton kilpailusääntöjen mukaan jo pudonnutta joukkuetta ei kuitenkaan voida säilyttää sarjassa. Neuvoimme kiertämään sääntöä vaihtamalla joukkueen nimi ytimekkäästi EräViikingitJosbaksi (EVJ). EVJ -nimeen oli päädytty, koska muiden vaihtoehtojen; Joensuun Erän tai EräKarelian oli katsottu tuovan mieleen retkeilyn. Vaatimus uudesta nimestä oli tärkein ehtomme.”

Ari-Pekka jatkaa: ”Sarjapaikan toinen tärkeä ehtomme oli, että puolet uuden joukkueen pojista on rekrytoitava maailman suurimman salibandyseuran, EräViikingeiltä ylijäävistä pojista. Tätä varten EräViikingit ja Josba perustivat yhdessä spin-off seura EVJn. Joensuun seudullahan todella on kokemusta uusien seurojen perustamisesta, joten yhden uuden joukkueen perustaminen ei meitä huolestuta.”

Rilli valottaa lisää taustoja: ”EräViikienkin yhdistyminen jättää ainakin parikymmentä pääkaupunkiseudun A-ikäistä ilman ASM-pelipaikkaa. EVJn suunnitelmiin kuuluu, että Joensuussa harjoittelevia poikia on 15-16 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia. He tulevat Josbasta, pelaavat pelit Joensuussa ja matkapelit Jyväskylässä, Seinäjoella ja Oulussa. Sitten saman verran otetaan pelaajia pääkaupunkiseudulle. He harjoittelevat siellä ja pelaavat EVJn pelit pk-seudun ja Tampereen-Turun joukkueita vastaan.”

Uuden nimen ja rekrytoinnin lisäksi muut reunaehdot ovat taloudellisia, katsomokapasiteettiin ja ottelutapahtumiin liittyviä. Näiden kanssa A-P Rilli ei usko syntyvän ongelmia, kuten ei myöskään etteikö uusi joukkue saisi ratkottua muita käytännön kysymyksiä, kuten logoa tai pelipaidan väriä.

Entä onko Ari-Pekka miettinyt sitä, miten käy jos EräViikingitJosbaan ei ilmaannu tarpeeksi halukkaita pääkaupunkiseudun poikia? Tällaiseen mahdollisuuteen A-P Rilli ei usko hetkeäkään: ”EräViikingitJosba tulee olemaan brändinä niin vetovoimainen, että innokkaita pelaajia tulee varmasti try-outille pilvin pimein.”

Ensimmäinen EVJ ASM try-out pidetään Joensuun Torilla 1.4.2016 klo 18. Tervetuloa näytille!

EVJ