Areenassa nähtiin 17 maalia – Kinnunen siivitti Josban voittoon

Kuvateksti: Henrik Kinnunen (vas) oli illan ykköstähti ja Eetu Sorvali (kesk) kakkostähti.

 

Josban maalihanat aukesivat lopultakin HIFK:ta vastaan ja kotijoukkue punnersi tärkeät divaripisteet Areenassa maalein 9-8 (4-5,3-3,2-0). Maalinteko onnistui, mutta myös omassa päässä soi.

– Hulluteltiin molemmissa päissä, myönsi valmentaja Santeri Raatarila.

Puolustaja Henrik Kinnusen paluu Josban kokoonpanoon oli ällistyttävä. Illan kuninkaana palkittu Heku mätti tehot 2+3.

– Hyvältä tuntuu tietenkin. Koko meidän ketju onnistui hyvin ja se tuntui kyllä kentälläkin, Kinnunen pohti mediatilaisuudessa.

Josba joutui hakemaan otteluun uudet kokoonpanot, kun maalinteko on tökkinyt pitkin syksyä. Valmentaja Raatarilan mukaan lauantaina hyvin toimineet kokoonpanot jatkavat sunnuntaina Erää vastaan.

– Ainakin ykköskenttä saa jatkaa. Kuusi maalia tasakentällisin ja yksi yv riittää näytöksi, Raatarila summasi mediatilaisuudessa.

Ottelua tahkottiin kaksi erää vuoron perään maaleja tehden. Josba nousi kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin. Viimeisessä eräässä tarkoitus oli juoksuttaa kapealla materiaalilla pelissä ollutta HIFK:ta ja siinä onnistuttiin. Vastustajan jalka alkoi painaa viimeisessä erässä.

– Pallonhallinta siirtyi meille. Onnistuttiin parantamaan myös puolustusta ja tilkittiin alakertaa.

Kinnusen lisäksi ykkösketjussa onnistuivat erinomaisesti Eetu Sorvali (2+1), Jesse Reijonen (1+1), Aleksi Ahokas (1+1) ja Samu Juvonen (1+0).

Josban muut pistemiehet olivat Eetu Kuittinen (1+1), Mikko Komulainen (1+0) ja Aapo Hämäläinen (0+1).

Josba tasoitti pelin 8-8:aan ajassa 52 ja risat. HIFK otti aikalisän 57 minuutin kohdalla, mutta sai myös heti perään jäähyn. Mailan nostamisesta maalintekotilanteessa vihellettiin myös rankkari, mutta siinä illan ykksötähti

Kinnunen ei onnistunut. Hän kuitenkin paikkasi asian rankkaria seuranneen jäähyn aikana ylivoimamaalilla ja Josba siirtyi 9-8 johtoon ajassa 59,24.

Päävalmentaja Antti Ruokonen otti puolestaan aikalisän ajassa 59,37 ja Josba yritti rauhottaa viimeiset 23 sekuntia.

–  Se oli haasteellinen paikka. Kun voitto oli pitkästä aikaa tarjolla, puntti alkoi tutisi, mutta onnistuttiin se loppuhäsellys hoitamaan ja ottamaan ne pisteet, Raatarila tiivisti.

Josban maalissa aloitti Jesse Huurrekorpi, jolle kertyi kolme torjuntaa. Avauserän heikkoina hetkinä HIFK teki peräkkäin kolme maalia viiteen minuuttiin ja Josba vaihtoi maalille Joona Pesosen. Hänelle kertyi 11 torjuntaa.

Vastustajan maalilla torjuttiin ottelussa 16 kertaa.

Huomenna Josba kohtaa Tapanilan Erän Areenassa kello 14 alkaen.