Areenassa maalikarkelot ilman pisteitä

Josban upea kiri viimeisellä kympillä oli taistelua kelloa vastaan. Miika Kosonen (40) teki kavennustulituksessa kaksi osumaa.

 

Usein salibandyottelun voittaa kun tekee 10 maalia. Lauantaina se ei riittänyt Josballe Joensuu Areenassa. Vieraat tekivät 12, ja hallitsivat peliä 50 minuuttia. Josba vei viimeisen kympin suvereenisti, mutta pisteet menivät EräViikingit Akatemian mukana etelään maalein 10-12 (2-3, 2-6,6-3).

– Yksi urani hävettävimmistä tappioista, valmentaja Antti Ruokonen kurmuutti joukkuettaan.

Peli lähti ontuen käyntiin alkusekunneista alkaen. Vieraat karkasivat 0-1 johtoon jo avausvaihdosta. Avauserä oli vielä tasainen ja tauolle mentiin 2-3 lukemissa. Mutta sovittua pelitaktiikkaa ei saatu erässä toimimaan.

–  Yritettiin ottaa ylhäältä kiinni, mutta etäisyydet olivat liian kaukana. Sitten alkoi tulla kammottavia virheitä.

Toinen erä oli Josbalta harvinaisen heikko. Erä karkasi viiden maalin johtoon, kun Josban pelikirja oli ajoittain täysin sekaisin.

– Nitkahdus oli käsittämättömän suuri. Siinä taisi tulla viisi maalia putkeen ettei pystytty ryhdistäytymään välillä. Niissä tilanteissa pitää löytyä joukkueesta vastuunkantajia. On pystyttävä tekemään pallollisesti sen verran laadukasta duunia, ettei se ole vaihto per maali, valmentaja Mika Muukkonen purki synkkää erää.

– Vastustajalla oli 12 pelaajaa ja me päästetään heitä vastaan 12 omiin, valmennustiimi tuskaili.

– Ratkaisu tapahtui toisessa erässä ja sellainen monttu on vain pystyttävä joukkueen sisällä paremmin selvittämään.

Kolmannen erän viimeiselle kympille Josba kehitti huikean kirin ja Areenassa oli ensimmäisen kerran illan aikana upea tunnelma. Kannustusta tuli kotijoukkueelle hienosti. Viimeinen kymppi menikin Josballe maalein 6-1, mutta se ei valitettavasti riittänyt, kun ero oli revennyt kakkoserässä liian suureksi.

– Hyvä kiri, mutta toinen erä ryssittiin. Lopun onnistumiset olivat tärkeitä. Karvaus ei toiminut tänään, kapteeni Juho Väisänen tunnusti.

Josban kokoonpanoon tulivat uusina miehinä Ville Laasonen ja Teemu Kummunmäki (0+1). Loukkaantuneista Eetu Lehtiniemi joutui jättämään kentän jo avauserässä.

Josban tehopakkaus pelissä oli joukkueen kuopus Santtu Siponen (2+3) komeilla tehoilla. Myös Miika Kosonen (3+0) onnistui mainiosti.
Muut maalintekijät olivat Antti Juvonen (2+0), Elias Ikonen (1+1), Eetu Kuittinen (1+0) ja Aleksi Matikainen (1+0).

Syöttöpisteille nousivat vielä Veeti Naakka (0+1), Juho Väisänen (0+1), Aapo Hämäläinen (0+1) ja Jere Kaartinen (0+1).

Josba peluutti ottelussa molempia maalivahtejaan. Tuomas Tokila torjui 17 kertaa ja päivän synttärisankari Veikka Forsström 10 kertaa. Erän Sakari Pulkkinen torjui 30 kertaa.

Sunnuntaina Josba matkustaa Ouluun Merikosken vieraaksi.