Antille pelipaita numero 9

Kuvateksti: Kapteeni Väisänen luovutti pelipaidan Antille.

 

Josban edustusjoukkue muisti Divarin runkosarjan päätteeksi seuran pitkäaikaista valmentajaa Antti Ruokosta.  Pieni seremonia järjestettiin Josba-Turku ottelun aluksi.

Molemmat joukkueet ja tuomarit jäivät esittelyn jälkeen kentälle ja kenttäkuulutus kertasi lyhyesti Antin pitkaa uraa. Josban kapteeni Juho Väisänen luovutti sen jälkeen Antille pelaajien nimikirjoituksilla koristellun pelipaidan numerolla 9, jolla Antti seurassa aikoinaan pelasi.

– Paita herättää lämpimiä muistoja. Erityisesti ovat mieleen jääneet tietenkin sille voitettu Suomen mestaruus ja Suomen cupin voitot, Antti muisteli pelin jälkeen.

Noin neljännesvuosisadan salibandyvalmentajana toiminut Ruokonen ilmoitti joulukuussa jättävänsä valmennustyön kuluvan kauden jälkeen. Josba-Turku ottelu oli Antin viimeinen valmennustehtävä runkosarjapeleissä, mutta urakka jatkuu vielä Divarin pudotuspeleissä.

Josban lisäksi Ruokonen on valmentanut kahta muuta seurajoukkuetta ja toiminut Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajana vuosina 1994-1998.

Valmentaja- ja pelaajauransa aikana Ruokonen on voittanut noin 15 arvokisa- ja SM-tason mitalia. Joukossa on esimerkiksi EM-kulta, kaksi SM-kultaa, EM-hopea, SM-hopeita ja pronsseja useita kumpaakin sekä SM-cupin voittoja.

Viimeisin SM-mitali Antilla on keväältä 2014, kun Josban B-junnut voittivat SM-hopeaa Antille tärkeän 1996 syntyneen ikäluokan kanssa, joka muodostaa nykyisenkin joukkueen rungon.

Ruokonen aikoo keskittyä nyt Josban kehitystyöhön ja taustojen rakentamiseen.