ÅIF haki kotiedun liigakarsinnoissa

Josba hävisi Kontiolahdella pelatussa ottelussa sipoolaiselle ÅIF:lle 4-5. Ottelu oli perinteinen karsintaottelu- toinen vältti tappiota (Josba) ja toinen (ÅIF) himoitsi voittoa.  ÅIF meni 1-0 johtoon ensimmäisessä erässä, mutta Josba teki kaksi maalia heti putkeen, kun 1. erää oli pelaamatta  noin 5 minuuttia. Ensimmäinen erä oli Josban hallintaa, ja numerot 2-1 olivat oikeutetut.

Toisessa erässä ÅIF hyödynsi hienosti maalipaikkansa ja teki josbalaisten avustamana kolme maalia Josban yhtä vastaan. Josba ajautui liikaa kulmiin, eikä laukauksia saatu aikaan tarpeeksi, joten ÅIF:n maalivahdille tuli vain 4 torjuntaa. Koko pelin aikana puuttui tietty tarkkuus maalitilanteissa, eikä useista maukkaista maalintekotilanteista saatu palloa maaliverkkoon.

Kolmannessa erässä jatkui sama juoni, ÅIF puolusti suurella sydämellä ja iski vaarallisesti vastaan. Sipoolaiset tekivät 5-3 maalin, kun ottelua oli pelattu 44 minuuttia. Loppuaikana ainoastaan 6-5 pelissä Josba pystyi kaventamaan loppulukemiksi 4-5.

Kokonaisuutena Josba pelasi alle kykyjensä, jokainen kentällinen. Ainoastaan Tatu Könönen kahdella maalillaan voi olla edes hiukan tyytyväinen iltaansa. Ottelun jälkeen mietittiin syntyjä syviä, ja toivottavasti se tuo toisenlaisen asenteen kaksinkamppailuihin ja huolellisuuteen pelaamisessa. Huomenna sunnuntaina Josba kohtaa uudelleen sipoolaiset. Katsotaan, millainen Josba huomenna astelee lavalle…