Ahokas ja Puska hirmuisessa iskussa

Kuvateksti: Kotijoukkue rohmusi kaikki mitalit. Puska (vas), Ahokas ja Tokila palkintosateessa.

 

Josba otti Divarissa Isänpäiväpisteet Areenasta maalein 7-4 (2-1,2-3,3-0) Blue Foxia vastaan. Kotijoukkue sai mainion avauksen ja 2-0 johdon avauserään, mutta sitten alkoi pitkä jäähyily. Alkuun heti vitonen huitomisesta ja perään kaksi kakkosta.

– Meinattiin sössiä peli niihin jäähyihin. Siinä oli sellaista kurittomuutta varsinkin toisessa erässä ja ne pitää saada jatkossa pois. Turhaan annettiin vastustajalle paikka tulla pelin mukaan ja tuomareille syy viheltää ne jäähyt. Siitä kärsittiin tänään, päävalmentaja Santeri Raatarila harmitteli.

Josban maalilla vuorossa oli Tuomas Tokila, jolle jäähyt tiesivät tietenkin hikisiä hetkiä.

– Onneksi se vitonen jakautui kahtia erätauon vuoksi ja juonittiin kopissa miten pelataan se pois. Suhteellisen tyytyväinen olen omaan peliin, mutta se toisessa erässä vitosen aikana tullut maali jäi harmittamaan. Se olisi pitänyt ottaa pois, Tokila pohdiskeli mediatilaisuudessa.

Kypsä päätöserä kypsytti vieraat

Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista 4-4. Aika pian kävi selväksi, että vierailla alkoi jalka painaa. Päätöserään Josban kuri palasi ja joukkue pelasi sen tyylikkäästi kotiin 3-0. Josba pääsi puolestaan hyödyntämään päätöserässä Blue Foxin jäähyt.

–  Ei se niihin jäähyihin kaatunut. Eilinen peli painoi vielä jaloissa ja meiltä loppui bensa pohkeista. Josba oli päätöserässä parempi ja ansaitsi voittonsa, päävalmentaja Jori Isomäki tunnusti.

Raatarila oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esityksen kolmannessa erässä.

– Se oli kypsää pelaamista ja olisi tietysti toivonut sellaista läpi ottelun. Positiivista oli tänään myös se, että saatiin pitkästä aikaa ylivoimaonnistumisia. Kolme maalia on hyvä saavutus.

Josban ykkösvitja oli liekeissä. Sekä Aleksi Ahokas (2+3) että Perttu Puska (1+3) keräsivät komeat tehot. Josban muut maalintekijät olivat Miro Kämäräinen (1+0), Samu Juvonen (1+0), Veeti Naakka (1+0) ja Aapo Hämäläinen (1+0). Aleksi Matikainen (0+1) hankki syöttöpisteen.

Tokila torjui ottelussa16 kertaa ja virkaveli Roope Mutka 11 kertaa. Ottelua seurasi vajaa 250 katsojaa.

Josba jatkaa viikonlopun sarjakierroksen jälkeen viidentenä 13 pisteellä. Kärki on tasainen, mutta joukkueilla on hieman eri määrä pelattuja otteluja.

Tulevana viikonloppuna joensuulaiset matkustavat vierastuplaan Helsinkiin, kun vastaan tulevat M-Team ja Tiikerit.