Josban A-juniorit SM-sarjaan!

Josban A-juniorit palauttivat A-ikäluokan takaisin Nuorten SM-sarjaan viime viikonlopun turnauksessa lauantaina Tampereella ja sunnuntaina Iittalassa.

Viime vuonna B 1- joukkue otti sensaatiomaisesti hopeaa reilun vuosikymmenen mitaliodottelun jälkeen ja nyt samainen 96- syntyneiden ryhmä vahvistettuna lahjakkaalla 97/98 viisikolla nosti A-juniorit takaisin Suomen eliittiin. Teon arvoa nostaa se, että Josban vanhimmat kenttäpelaajat olivat 96-syntyneitä, kun vastustajilla oli joukkueissaan paljon 94- syntyneitä pelaajia. Ainoastaan Josban maalivahdit Joona Pesonen (-94) ja Joel Raatikainen (-95) edustivat vanhempia ikäluokkia. Josban joukkue saa siis pelata tällä rungolla vielä kaksi vuotta nuorten SM-sarjaa.

Lauantaina oli ensimmäisenä vastassa Jokerit Helsingistä. Vaikka Josba ei parhaaseen suoritukseen intoutunutkaan, voitti se ottelun selvästi 10-4. Seuraavana oli vastassa Nokian KrP, joka oli selvästi edellistä parempi vastus. Josba pelasi viisi kertaa ylivoimaa ja teki niistä jokaisesta maalin. Kun oma alivoimapeli toimi hienosti ja kenttätasapaino oli kunnossa 5-5-pelissä, kirjattiin voittonumerot Josballe 6-1.

Sunnuntain aamupelissä ratkottiin lohkon voittaja Josba-Porin Karhut- pelissä. Ottelu oli melko tasainen, mutta Josba ratkaisi ottelun paremmalla pelikurilla ja vähemmillä virheillä. Aamu-uninen ottelu oli Josban viikonlopun heikoin, mutta silti se riitti 5-3-voittoon porilaisista.

Sunnuntaina pelattiin myös viikonlopun 4. ottelu,finaali, jossa vastaan asettui toisen lohkon voittaja SPV. Finaalissa oli vastakkain kaksi turnauksen parasta joukkuetta, joten turnaus sai arvoisensa päätöksen. Kun ottelun panoksena oli vielä seuraavan kauden nuorten SM-paikka, ei kummallakaan joukkueella ollut peliin lähdössä asennoitumisongelmia.

Itse ottelussa Josba esitti koko kauden parasta osaamistaan, eikä SPV:llä ollut oikeastaan mahdollisuuksia voittaa ottelua. Josba hyökkäsi tehokkaasti, karvasi aktiivisesti ja puolusti ärhäkkäästi koko ottelun. Oli hienoa seurata, kun muutaman vuoden ajan painotettu teema ”Taito ratkaisee” toimi täydellisesti. Vaikka koko turnauksen ajan vastassa oli vanhempia pelaajia, pystyivät josbalaiset dominoimaan peliä nimenomaan taidolla, taktiikalla, joukkuepelaamisella ja sitoutumisella. Josba nakutteli voittonumerot 7-2 Eemeli Ruokosen 1+3, Joona Kettusen 2+0 , Veeti Naakan 1+1, Eetu Kuittisen 1+1 ja Samu Juvosen 1+1 johdolla. Mutta pitää muistaa, että tässä ottelussa, kuten viikonlopun ajan, Josba menestyi kaikkien taitavien kenttäpelaajien loistavien esitysten ansiosta. Puolustajat olivat todella hyviä eikä Josba päästänyt neljässä ottelussa kuin 10 maalia ja hyökkääjät hoitelivat maalintekoa 28:lla tehdyllä maalillaan. Maalissa Joona Pesonen (KrP, Karhut, SPV) ja Joel Raatikainen (Jokerit) olivat erinomaisia.

Kentälliset olivat samat kaikissa peleissä aloituksessa:
Samu Juvonen- Eetu Kuittinen-Ville Nevalainen, Eetu Lehtiniemi- Veeti Naakka
Eemeli Ruokonen-Joona Kettunen-Niklas Räty, Juuso Lehtiniemi-Jere Sivonen
Mikko Komulainen- Eetu Sorvali-Jere Kettunen, Miika Kosonen-Aapo Hämäläinen
Neljänteen kentälliseen kuuluivat Ville Hakulinen, Konsta Lehikoinen ja Tommi Tihmala, jotka erinomaisesti tuurasivat otteluiden aikana eri pelipaikkojen pelaajia.

Lisäksi joukkueeseen kuuluivat: Otto Hämäläinen, Teemu Häyrinen, Miikka Korhonen, Miro Kämäräinen, Jere Käyhkö,Tomi Leinonen ja Jere Räty.

Hienon viikonlopun ansiosta josbalaiset pääsevät siis pelaamaan ensi kaudella Nuorten SM-sarjaa. Nousu sinne oli vähintääkin ansaittu, sillä joukkue ei hävinnyt yhtään ottelua koko vuonna. Siinä kyllä oppii voittamisen kulttuuria! Tuleva SM-sarja varmasti motivoi pelaajia entistä kovempaan kesäharjoitteluun ja laadukkaaseen tekemiseen muutenkin.
Uskon, että mikäli tämän joukkueen runko säilyy kutakuinkin samanlaisena, tullaan Josba näkemään mitaleilla lähiaikoina myös nuorten SM-sarjassa.

Onnea koko joukkueelle, olette hienoja pelaajia ja hieno ryhmä! Erityiskiitos Harri Leinoselle,Jarmo Tihmalalle, Jorma Rädylle, Juha Ojaselle, Markku Turuselle sekä kaikille vanhemmille ja joukkueen läheisille ihmisille. Te saitte aikaan tämänkin menestyksen!

Antti Ruokonen, valmentaja