A-pojilla hikinen reissu Savon sydämeen

Vuoden 2013 ensimmäinen ja kuluvan kauden kolmanneksi viimeinen turnaus pelattiin Pohjois-Savon ytimessä, pojille peliuran aikana ehkä liiankin tutuksi tulleessa Kuopiossa. Uutta oli ainoastaan pelipaikka, Kuopio-halli, jossa osa josbalaisista ei ollut vielä pelannutkaan.Turnauksessa kohdattiin jo kerran kaadettu lappeenrantalainen PoNoVo sekä ensimmäistä kertaa vastaan astellut Imatran Voima.

PoNoVo – Josba

Vastustajan piti ennakkoon ajatellen olla selkeä altavastaaja, olihan joukkueiden edellinen mittelö päättynyt Josban murskaavaan 12-3 voittoon. Kuitenkin, kuten jo arvata saattaa kyettiin peli tekemään todella vaikeaksi ja tästä pojat eivät voi syyttää kuin itseään. Ehkä osittain edellispäivän Akatemia-pelin jäljiltä väsynyt, vain kahdella kentällä pelannut joukkue aloitti pelin sanalla sanoen löysästi: jalka ei oikein liikkunut ja näin pelissä kuljettiin tasatahtiin loppuun asti.

Ensimmäinen maali syntyi vasta pelin kahdeksannella minuutilla, kun pakin paikalta noussut Turunen onnistui vippaamaan Simosen vedon riparin sisään maalin edestä. PoNoVo kuittasi tämän puolentoista minuutin päästä Josban päästäessä vastustajan rouhimaan pallon verkkoon suoraan maalivahdin edestä puolustajien seisoessa vieressä. Tämän jälkeen ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi osuman kun Simonen onnistui iskemään pallon sisään maalinedustahässäkästä.

Lappeenrantalaiset nousivat toisessa erässä tasoihin ja menivät maalilla ohi kun erää oli pelattu reilu kymmenen minuuttia. Ajassa 4.50 syntynyt tasoitusmaali oli Josbalta ehkä koko kauden huonoin yksittäinen suoritus, poikien päästäessä vastustajan hyökkääjään purjehtimaan yksin koko ”puolustaneen” kentän läpi ja vielä keskeltä. PoNoVon vastahyökkäyksestä syntyneen johtomaalin jälkeen Josba sisuuntui ja iski yhdennellätoista minuutilla kaksi maalin alle puolen minuutin ensin Tolosen hienosta viivakantista, sitten Laasosen toimesta jälleen maalin edestä. Näin viimeiseen erään lähdettiin niukassa 3-4 johdossa.

Toisen erän lopun piristyminen ei auttanut, kun sisukas vastustaja nousi jälleen tasoihin kolmannen erän peliajan näyttäessä reilua kolmea minuuttia. Vähän aikaa tästä Josba nousee jälleen johtoon kapteeni Laasosen iskiessä toisensa Kajoksisen syötästä. Samasta tilanteesta PoNoVo-pelaaja ajaa Villen päin maalia ja lähtee istumaan kaksi minuuttista, jota pojat eivät kuitenkaan kykene hyödyntämään. Se lopulta kostautuukin vastapuolen tarjotessa josbalaisille todellisen kylmän suihkun vain reilu minuutti ennen loppua tasoittaen vielä viimeisen kerran, melkoisen puolustuspään häseltämisen jälkeen, ja näin aiheuttaen sarjajohtajalle heidän ensimmäisen pistemenetyksensä pelin päättyessä 5-5.

PoNoVon tuulettaessa tasuria kuin voittoa ei Josban pojat vielä tajunneetkaan, että voittamalla kyseinen peli olisi koko sarja jo käytännössä ratkennut, haastajiin kuuluvan Hatsinan jäädessä myös tasatulokseen selkeästi piristynyttä Papasta vastaan. Tavallaan näin on ehkä hyväkin, panoksellisen sarjan antaessa pojille suorituspaineita myös viimeisiin otteluihin joissa ovat vastassa mm. molemmat ykköshaastajat.

Voima – Josba

Päivän toisessa pelissä vastaan saatiin siis vielä testaamaton imatralainen Voima. Joukkueesta tiedettiin kuitenkin sen verran heidän edellisten pelien perusteella, että heidät voitiin katsoa heikommaksi. Tämä kävi myös ilmi heti siitä hetkestä, kun peli alkoi poikien lähtiessä pelaamaan huomattavasti edellispeliä paremmalla asenteella ja jalalla. Josba hallitsi selkeästi ja piti pallon suurimmaksi osaksi vain vastustajan kenttäpuoliskolla. Ensimmäistä maalia kuitekin saatiin odottaa aina seitsemännelle minuutille Tolosen laukoessa päivän toisen häkin maalin edestä Saukkosen syötöstä. Erä päättyi Josban 0-2 johdossa Laasosen iskiessä lisämaalin ajassa 11.25.

Toinen erä jatkui samaan malliin Josban maalatessa kaksi heti erän alkuun ensin Simosen toimesta, sitten Juvosen lämätessä suoraan Vänskän hienosta esityöstä. Saukkonen löi Josban vielä 0-5 johtoon ennen kuin imatralaiset saivat sen yhden pakollisen maalin jo pelailuksi menneen pelin tuloksena. Kolmas erä olikin jo täysin edellä mainittua Josban tyytyessä vain kaunistelemaan lukemia parilla maalilla, joista jälkimmäisen teki Hämäläinen kolmoshyökkäyksen päivän ainokaisena. Pojilla oli jälleen paikat jopa katkaisuun, mutta pelaajien ampuessa ohi ja vastustajien mökittäessä maalinedustaansa ero ei noussut 1-7:ää korkeammaksi.

Päivän anti ja tulevaa

Päivän tehot: Simonen 2+2, Kajoksinen 0+4, Laasonen 3+0, Tolonen 2+1, Turunen 2+0, Saukkonen 1+1, Kaartinen 0+2, Hämäläinen ja Juvonen 1+0, Vänskä 0+1

Päivän pirteimpiä olivat puolustajan ja hyökkääjän tontilla vuorotellut Tolonen ja Voima-pelissä pakkina toiminut Havukainen.

Tilastot

Tämän vuoden ainutta Kuopion reissua ei voi kutsua kovinkaan suureksi menestykseksi pelin ollessa parhaimmillaankin vain tyydyttävää. Ensimmäisen, yhden kauden heikoimman pelin jälkeen toinen ottelu oli jo parempaa, mutta jatkossa tekemisen on noustava vielä uudelle tasolle. Seuraavassa, kotona pelattavassa turnauksessa vastaan nimittäin astelee kovin uhkaaja SB Welhot Kuopiosta, joka tulee kuuleman mukaan vierailemaan parhaalla mahdollisella rosterillaan. Kyseinen peli voi olla jo hyvin ratkaiseva sm-karsintapaikan kannalta.

Kaikki katsomaan, kun 9.2. pelataan paikasta auringossa kotoisassa IS-liikuntakeskuksessa!

Turnauksesta enemmän infoa lähempänä ajankohtaa.