A-junnut varmistivat SM-karsintapaikan

Lauantain turnauksessa kotoisalla Intersport-hallilla tiedettiin olevan kovat panokset jo päivään lähdettäessä. Vastaan tulisi astelemaan molemmat kuopiolaisen SB Welhojen porukat. Näistä ensimmäinen kaatui heti aamulla selvästi 12-3. Tämän jälkeen molemmat pelinsä pelannut sarja-kolmonen Mikkelin Hatsina onnistui mahalaskullaan varmistamaan jatkoon pääsijät jo niin sanotusti ennen aikojaan. Poikien omista peleistä jäi kuitenkin kaikenkaikkíaan karvas maku, kun päivän jälkimmäisessä pelissä toisen jatkopaikan varmistanut Welhot aiheutti Josballe kauden ensimmäisen tappion lukemin 1-2.

Päivän ensimmäinen peli sarjajumbo Welhot Rocksia vastaan ei tarjonnut ihmeitä. Josba otti pelin hallintaansa heti ensiminuuteilla, eikä säikähtänyt, vaikka pääasiassa B-ikäisistä koostunut vastustaja kavensi tilanteeksi 1-2 ylivoimalla vielä ensimmäisen erän lopussa. Tapahtuneen jälkeen pojat jatkoivat maalitehtailuaan tasaisesti läpi koko ottelun antamatta Welhoille juurikaan mahdollisuutta. Kuitenkin, kuten myös niin monesti aiemminkin, selvät maalipaikat olisivat jälleen riittäneet katkaisuun viimeistään kolmannen erän puolivälissä, mutta kun ei maistu niin sitten ei.

Lieneekö ennen toista kamppailua varmistunut SM-karsintapaikka saanut pojat liian levolliselle mielelle, kun toisessa pelissä lopputulokseksi saatin todella nihkeä 1-2-tappio. Koska allekirjoittanut ei muiden kiireiden vuoksi päässyt itse peliä näkemään on tyydyttävä päävalmentaja Janin kommentteihin: ”Vastustaja oli tänään kova ja ikävä kyllä ei pysytty heidän kyydissä. Aika laimea kuva jäi oman joukkueen tasosta ja huolellisuudesta. Paljon pitää tapahtua kehitystä, että oltaisiin pelote muille joukkueille jatkossa. Yksilötasolla oli havaittavissa liikaa ’puuhastelua’. Tänään oltiin parempia hakkaamaan mailaan.”

Vaikka karsintapaikka nyt varmistuikin on sarjaa jäljellä vielä yksi turnaus ennen tosipelejä. Kahden viikon päästä Lappeenrannassa nähdään toivottavasti sarjan kärkisijasta taisteleva Josba, vaikka paineita pisteiden saannista ei enää olekkaan. Varsinainen koitos tullaankin sitten pelaamaan maaliskuun puolivälissä vielä päättämättömässä paikassa. Welhojen ja Josban lisäksi paikan turnaukseen on varmistanut ainoastaan sarjaansa ylivoimaisesti vievä FBC Turku, Länsirannikko-Sisä-Suomen lohkosta.

Josba kiittää kotiyleisöä!

Tilastot tästä linkistä

A