A-junioreiden kausi päättyi pettymykseen

A-junioreiden urakka A-poikien SM-karsinnoissa päättyi sunnuntaina toiseen ja ratkaisevaan tappioon Tampereen Kooveeta vastaan. Vielä launtain Tampereen pelissä pojat haastoivat vastustajan hyvin ja taistelivat voitosta vielä aivan loppuhetkille. Koovee osoittautui lopulta kuitenkin paremmaksi lukemin 8-7. Sunnuntaina kotona pelattu peli olikin jo paljon selvemmin tamperelaisten, heidän iskiessään tasaisen ensimmäisen erän jälkeen taululle tylyt 0-12 -loppunumerot. Näin SM-sarjaan nousu jäi haaveeksi.

Pelattut pelit kuitenkin osoittivat, että paikka korkeimmalla sarjatasolla ei ole liian kaukainen haave. Sen eteen on vaan jatkossa tehtävä paljon töitä, jotta tulevaisuuden vastustajat kyetään haastamaan pienintä yksityiskohtaa myöten. Fyysisyydessä ja pelinopeudessa jäätiin ajoittain vielä selkeästi jälkeen. Pojat onnistuivat kuitenkin ottamaan tällä kaudella myös isoja voittoja tiukassa paikassa ja jo karsimaan pääsemistä voi pitää tietynlaisena palkintona hyvästä työstä. Tavoite voidaankin hyvillä mielin asettaa yhtä korkeaksi myös ensi kaudella, jolloin A-juniori-ikään tulevat jo tällä kaudella joukkueessa selkeää roolia ottaneet 95-syntyneet.

Lopuksi vielä päävalmentaja Janin loppukaneetti kaudesta:                                            ”Jengi varmasti teki ison työmäärän ja harmi ettei se riittänyt tällä kertaa. Uskon, että jos harjoittelua viedään vielä korkeammalle tasolle tulee parempaa tulosta. Hyviä junioreita on varmasti tulossa mukaan, mutta heidän täytyy ymmärtää mitä vaatii olla urheilija ja miten paljon pitää panostaa omaan kehitykseen. Iso kiitos koko joukkueelle yhteisestä ajasta.”

Kiitos siis tästä kaudesta niin pojille, valmennuskatraalle kuin myös kotipeleissä kannustamassa olleille. Josba ja alle(ylle)kirjoittanut kiittävät ja kuittaavat!