7,6,5,4,3,2,1….TJ

Kuvateksti: Sivosen ja Hämäläisen rynkyt ja tykinputket vaihtuvat kevyempiin keppeihin.

 

Josban edustusjoukkue saa alkavalla viikolla takaisin muonavahvuuteen kaksi kovaa valtion hommissa ollutta pelimiestä. Jere Sivonen kotiutuu Pohjois-Karjalan rajavartiostosta ja Aapo Hämäläinen Kainuun Prikaatista. Torstaina 14. joulukuuta molemmilla on aamuja pyöreä nolla.

Alkukaudesta Sivonen ehti pelata kolmessa ottelussa. Jere myöntää, että nyt hän lähtee takamatkalta hakemaan paikkaa kokoonpanosta.

– Ei ollut kassuviikkoja minulla monta. Nytkin syksyllä olin kuusi viikkoa putkeen metässä eikä sieltä pääse harjoituksiin, Sivonen summaa syksyn tilannettaan.

Vaikka varusmiespalveluksen luonne Onttolassa oli ennakkoon tiedossa, Jere sanoo pettyneensä miten vähän hän lopulta pystyi harjoittelemaan.

– Välillä mentiin veren maku suussa. Metsäkeikat alkoivat samaan aikaan kuin sarjakin ja se söi harjoittelua. Pelipaikka on nyt lunastettava ja töitä se teettää muutaman viikon.

– Joulun seutuun pitää aloittaa reenaus, jotta ensi vuoden puolella irtoaisi peliaikaa. Siellä on monta miestä tavoittelemassa samaa asiaa.

Jere palveli rajassa pioneerina. Räjäytykset, panostamiset ja erilaiset siltojen ja muiden kohteiden rakennustyöt tulivat tutuiksi.

Kajaanissa tykistössä palvellut Hämäläinen pääsi pitemmästä matkasta huolimatta Josban harjoituksiin aivan toisella tavalla kuin Sivonen.

– Täytyy antaa iso kiitos Kainuun Prikaatille. Meillä oli urheiluakatemiassa paljon harjoittelumahdollisuuksia ja yksikön päällikkönä vielä kova salibandymies, Aapo suitsuttaa.

Aapo palveli viestimiehenä ensimmäisen tuliaseman patterissa. Tärkein homma oli viestiyhteyksien rakentaminen patterilta johtokonteille. Urheiluakatemiassa olleet salibandymiehet kerättiinkin kaikki viestimiehiksi.

– Meillä oli kolmesti viikossa aamureenit ja palvelukseen mentiin niinä päivinä lounastauon jälkeen. Lomia ja urheilukomennuksia saatiin hyvin.

Aapo pystyi osallistumaan varusmiespalveluksesta huolimatta kohtuullisen hyvin Josban harjoituksiin ja sarjapeleihin. Käytännössä Hämäläinen on ollut kokoonpanossa lähes koko kauden. Nyt mies voi panostaa säbään vieläkin enemmän.