Väiskin visio jo hautumassa

Juho Väisänen kätteli Merikosken maalivahti Hannu Niemelää pelin jälkeen. Jonossa seuraavana runkosarjan pistepörssin voittanut Vesa Heikkinen.

 

Josban edustusjoukkueen kokenut kapteeni Juho Väisänen oli äärimmäisen helpottunut sunnuntaina voittoon päättyneen runkosarjan jälkeen. Onnistumisen pakko viimeisessä pelissä oli kova ja kapteeni tunnusti, että se tuntui jäsenissä.

–        Joukkueella oli järkyttävät paineet. Josba on pelannut liigaa 25 vuotta ja kohta 30 vuotta yhteensä pääsarjatasolla. Olihan se aivan selvää, että kun karsintaa välttäen pelattiin, niin se vaikutti joukkueeseen.

Väiski näki kaudessa paljon hyviä hetkiä, mutta kokonaisuus oli vaisu. Loukkaantumisilla oli suuri merkitys, mutta toimenpiteitä vaaditaan.

–        Me pelattiin aivan väärässä päässä sarjaa. Josban pitää pelata liigaa ja sinne on pyrittävä. Jotain pitää tapahtua työn teossa ja muussa, Väisänen paalutti tuoreeltaan pelin jälkeen.

Helpotuksen purkautuessa herkällä tavalla kapteeni oli äärimmäisen kriittinen myös omaan tekemiseensä.

–        En pystynyt kapteenina tuomaan voittoja. Pitäisi pystyä parikymmentä pistettä kaudessa takomaan. Siinä epäonnistuin ja jatkossa pitää henkilökohtaista kehitystä tapahtua. Nimi on pahvissa ja kaksi vuotta painetaan, Väiski alleviivasi.

–        Nyt voitettiin, kun oli maalintekijät kentällä. Itse kävin sieltä pallon pari kertaa hakemassa, kapteeni ruoski itseään.

Kaksi maalia sunnuntaina tehnyt Jere Sivonen oli armollisempi. Jere muistutti voittopelin jälkeen, että joukkue nousi taas kerran vaikeasta tilanteesta.

–        Ei tehty taikatemppuja. Yritettiin vain luoda positiivisuutta. Mikäs se hienompaan kuin päättää kausi tällaiseen trilleriin.

–        Kausi loppui turhan aikaisin, mutta nyt ehtii reenata kunnolla ja sumplia uutta kautta rauhassa, Sivonen pohdiskeli.