Kausi päättyi kotivoittoon – ratkaisu ajassa 59,56!

Tärkeä hetki. Voitto on saavutettu kovan paineen alla. Kausi on paketissa. Viimeinen rinki kentällä.

 

Josban kausi Divarissa 2018-2019 oli täyttä vuoristorataa ja sellaiseen se myös päättyi Liikuntakeskus Energyllä. Ratkaisevassa 26. kierroksen pelissä Merikoski SBT kaatui huiman nousun jälkeen maalein 7-6 (1-2,1-3,5-1) vaikka välillä kotijoukkue oli jo lähes sillassa.

–        Sanoin pelaajille, että peli kestää 60 minuuttia. Sanonta kuuluu, että ooppera ei lopu ennen kun lihava leidi on laulanut, ja just niin se oli tänään, Josban kaiken nähnyt valmentaja Antti Ruokonen summasi.

–        Usko ei loppunut missään vaiheessa, vaikka oltiin 2-5 tappiolla. Oltiin aktiivisia ja tehtiin töitä. Enpä muista milloin on aiemmin tehty näin loppuun näin tärkeitä maaleja.

Runkosarjan viimeisessä pelissä näkyi alusta saakka kova onnistumisen paine. Ennakkoon oli tiedossa, että Josba tarvitsi voiton varsinaisella peliajalla välttääkseen karsintapelit. Koko ilta oli taistelua kelloa vastaan.

Avauserässä Merikoski meni 0-2 johtoon, mutta Josban kavennus (Sivonen) kolme sekuntia ennen erätaukoa tuli erittäin tärkeään paikkaan.

Toisessa erässä Josba oli eniten jäässä ja vieraat karkasivat pahimmillaan 1-4 johtoon. Merikoski teki maalit 16 sekunnin sisään. Josban valmennus päätti herätellä joukkuetta vaihtamalla maalivahtia ja ottamalla aikalisän jo varhaisessa vaiheessa. Pian saatiin kavennus (Sivonen), mutta toiselle erätauolle mentiin vieraiden pahalta näyttäneessä 2-5 johtoasemassa.

Toisen erän loppuun Merikoski otti viiden minuutin jäähyn. Josba sai ylivoiman toimimaan ja kahdella ylivoimaosumalla (Reijonen, Kosonen) noustiin maalin päähän 4-5. Sitten alkoi trilleri, jossa tuvantäysi Liikuntakeskus sai nauttia laadukkaasta salibandystä täysin siemauksin.

Ottelun 54. minuutilla Josba tuli tasoihin 5-5 (Laasonen) ja peli oli taas aivan uusi. Ajassa 55,03 (J.Lehtiniemi) kotijoukkue nousi ensimmäisen kerran johtoon ja Josban iso fanikatsomo piti mekkalaa joka kuului Raatekankaalla kauas hallin ulkopuolelle saakka.

Mutta oopperan lihava leidi ei ollut vielä laulanut. Merikoski SBT otti aikalisän Josban johtomaalin jälkeen eikä antautunut helpolla. Joukkue tuli minuuttia myöhemmin väkisin tasoihin. Karsintapeikko alkoi ikävästi hypellä Josban miesten olkapäillä.

Josba oli selkä seinää vasten. Maalivahti otettiin penkille ja kaksi viimeistä minuuttia haettiin väkisin voittomaalia kuusvitosella. Pallo pysyi hyvin vastustajan päädyssä ja kärsivällisyys palkittiin ajassa 59,56 kun Elias Ikonen (1+0) kairasi kauden tärkeimmän maalinsa Merikosken verkkoon. Josballe voitto neljä sekuntia ennen jatkoaikaa.

–        Veetin kanssa pelattiin muutama seinäsyöttö viivassa. Olin päättänyt, että jos tulee sauma, niin pommitan. Katsoin, että semmonen seitsemän sekuntia oli jäljellä kun Veeti pisti pallon. Siitä lähdin kanttaamaan ja sinne se etualanurkkaan painui. Oli uran makeimpia maaleja. Kyllä siinä ilo pääsi miehestä irti sen jälkeen, Elias kertasi pelin jälkeen.

 

–        Minulla ei ollut siinä tilaa laukoa ja annoin vain sivuun. Aikaa oli niin vähän, että se oli toivotaan toivotaan syöttö, Veeti Naakka näkii ratkaisevan tilanteen.

Ikonen muistutti, että voitto tuli nousujohteisen loppukauden päätteeksi.

–        Meillä oli siinä monta hyvää peliä alla. Oltiin kaksi kertaa tappiolla ja molemmissa peleissä noustiin jatkoajalle ja sieltä yksi voittokin. Se antoi uskoa meille, että kyllä tämä hoidetaan.

Ruokonen laski, että pelissä piti käyttää suurin piirtein kaikki keinot joita sählypelissä on käytettävissä.

–        Otettiin aikalisä, vaihdettiin maalivahtia, tehtiin ylivoimaan muutoksia useampaan kertaan, käytettiin kuusivitonen ja ennen kaikkea uskottiin omiin mahdollisuuksiin.

 

Loukkaantumisia ja ailahtelua liikaa

Josban kausi oli kuitenkin vaikea ja tavoite oli paljon korkeammalla. Loukkaantumisten vuoksi parasta mahdollista joukkuetta ei saatu kertaakaan kentälle koko kauden aikana.

–        Vähän enemmän tasaisuutta ja huolellisuutta niin oltaisiin sarjan kärjessä. Siihen olisi ollut kaikki mahdollisuudet. Me voitettiin monia kärkijoukkueita. Mutta vuoristorataa oli liikaa, kuten tänäänkin, Ruokonen huomautti.

Päätöskierroksella kahden pisteen iltaa viettivät avausmaaleista vastannut Jere Sivonen (2+0), Jesse Reijonen (1+1), Juuso Lehtiniemi (1+1) ja Veeti Naakka (0+2). Muut maalintekijät olivat Ville Laasonen (1+0) ja Miika Kosonen (1+0).

Syöttöpisteen hankkivat Eetu Lehtiniemi (0+1), Aleksi Matikainen (0+1) ja Jere Kaartinen (0+1).

Josban veräjän suulla Veikka Forsström torjui viisi kertaa ja Tuomas Tokila 11 kertaa. Merikosken Hannu Niemelälle kertyi 24 torjuntaa.

Josba sijoittui runkosarjassa sijalle 11 hankkimalla 32 pistettä. Kolmen pisteen voittoja oli kahdeksan, kahden pisteen jatkoaikavoittoja kolme ja yhden pisteen jatkoaikatappioita kaksi. Loput pelit Josba hävisi varsinaisella peliajalla.

Eikun kesälomille lomps.