Viimeiselle kierrokselle jäi kirittävää

 

Viikonlopun peleistä Josba keräsi kolme sarjapistettä.

 

Hyviä hetkiä ja heikkoja hetkiä. Niin tyypillistä Josban edustusjoukkueelle tällä kaudella. Ja semmoista menoa se oli sunnuntainakin. Mahtavan nousun esittänyt kotijoukkue joutui kuitenkin tyytymään vain yhteen sarjapisteeseen, kun M-Team vei voiton jatkoajalla maalein 3-4 (0-3,1-0, 2-0,0-1).

Avauserä oli tarkkaa pelaamista ja Josba oli hieman aktiivisempi, mutta ainoan tilastomerkinnän tuotti vieraiden johtomaali. Toinen erä oli kotijoukkueelta vähän ponneton ja M-Team karkasi jo 0-3 johtoon. Kolmas osuma syntyi rankkarista, jonka syytä runsaslukuinen yleisö Liikuntakeskus Energyllä hämmästeli.

Josban ilme kirkastui ja nousu alkoi ajassa 39,57 kun Juuso Lehtiniemi (1+0) onnistui ylivoimalla kaventamaan 1-3 juuri ennen erätaukoa.

Hyvä koppitunnelma ja usko omaan tekemiseen näytti kariutuvan kahteen jäähyyn kolmannen erän alussa, joista varsinkin pelin viivyttämisestä vihelletty rangaistus villiinnytti kotijoukkueen rumpuryhmän äänekkäisiin vastalauseisiin.

Mutta Josba kesti molemmat kaksiminuuttiset ilman takaiskuja ja kiri pääsi täyteen vauhtiin. Jere Kettusen (1+0) keskiviivan tuntumasta lähtenyt veto upposi ja Josba tuli maalin päähän 2-3.

Hurmos oli hyvässä nosteessa kun M-Team alkoi puolestaan jäähyillä. Miika Kosonen (1+0) huudatti kotiyleisöä ylivoimaosumalla ja tasoituksella 3-3 ajassa 53,03.

Josba sai erän loppuun vielä ylivoiman, mutta kovasta painostuksesta huolimatta jäätiin ilman tulosta.

–        Hyvä taistelu meiltä kolmannessa erässä. Voittoa tarjottiin ja olihan siinä tyhjä maali, mutta ei mennyt tällä kertaa viivan yli. Tämmöistä urheilu on, Josban valmennustiimi totesi rauhallisesti.

Vieraiden jäähystä osa siirtyi vielä jatkoajalle. Josba haki voittomaalia ylivoimakentällisillä, mutta erinomaisen hyvää paikkaa ei saatu rakennettua. Vastustajan peitosta Josban veto pomppasi vieraille ja pelin ratkaisu syntyi alivoimalla kun jäähyä oli jäljellä enää 13 sekuntia.

–        Peli oli vuorisrataa kuten koko kausi. Voiton avaimia tarjottiin meille, kapteeni Juho Väisänen manasi.

–        Viime hetken syöttötyöskentelyssä näkyi ehkä jo pieni väsy ja epävarmuus kun oli nyt kaksi kovaa peliä peräkkäisinä päivinä, valmennus pohdiskeli.

Kapteenilla oli virtaa vaikka muille jakaa.

–        Kun on tuommoinen yleisö ja rumpuryhmä niin silloin ei väsytä. Ainakin itse pelasin euforiassa ja yritin johtaa joukkoja edestä, Väiski tunnusti.

Loukkaantumiset ovat hankaloittaneet valmennuksen työskentelyä koko kauden ja se tuli esiin myös sunnuntaina.

–        Joona Auronen on ollut koko kauden poissa, Niklas Räty loukkaantui alkuvuodesta eikä pelaa enää, ja tänään Veeti Naakka oli sivussa nilkkavamman takia. Lehtiniemen veljekset pelaavat koko ajan loukkaantuneina ja Teemu Tuhkanen on myös poissa. Ja nuoremmillakin on ollut loukkeja, valmennus listasi.

–        Mutta onneksi joukkueesta on löytynyt myös uusia vastuunkantajia.

Syöttöpisteen ottelussa hankkivat 200. pääsarjapelinsä pelannut Jesse Reijonen (0+1) ja Jere Kaartinen (0+1).

Veikka Forsström pelasi varmasti ja torjui Josban maalilla 22 kertaa. Vieraiden Marcel Straubhaar oli reikäpallon edessä 14 kertaa.

Josballa on runkosarjassa 29 pistettä kun jäljellä on enää yksi peli Merikoskea vastaan.