Josba haastoi tiukasti sarjakärkeä

Molemmat maalivahdit palkittiin joukkueidensa parhaina.

 

Joensuu Areenassa nähtiin sunnuntaina todella tasainen divaripeli, kun Josban vieraaksi saapui sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva FBC Turku. Tilastomerkintöjä pelistä jäi jälkipolville vähän kerrottavaksi ja nekin menit tasan. Pisteet matkasivat kuitenkin harmittavasti etelään numeroin 2-4 (1-1,1-1,0-2).

– Puolitylsää kun kumpikin pelaa pitkiä pallollisia jaksoja eikä riskejä oteta. Kun vielä tarkkaan vihelletään, niin eipä siinä kaksinkamppailuja juuri tule, Josban valmennustiimi summasi.

–  Tarkka peli ja maalipaikat aika tasan. Yksittäisiin tilanteisiin nämä pelit ratkeaa. Siihen, ettei tehdä omasta tekopaikasta, ja kaveri rankaisee meidän virheestä.

Vieraat menivät aluksi johtoon, mutta Eetu Lehtiniemi (1+0) tasoitti tasan minuuttia myöhemmin Juuso Lehtiniemen (0+1) syötöstä. Yhteispeli loppuikin siihen koska Juuso joutui loukkaantumisen takia jättämään kentän.

Toiseen erään Josba sai mainon otteen ja Santtu Siposen (1+0) maalilla Jesse Reijosen (0+1) syötöstä isännät menivät 2-1 johtoon. Erän puolivälissä vieraat tulivat puolestaan tasoihin.

Kolmannessa erässä jahkattiin aika saamattomasti puolin ja toisin virheitä välttäen. Josballe sattui kuitenkin se yksi virhe, josta Turku rankaisi ja teki voittomaalinsa jo erän alkuminuuteilla. Josban takaa-ajo ei tuottanut tulosta loppuminuuteilla ilman maalivahtia. Vaaralliset laukaukset jäivät puuttumaan.

– Toisen erän alku oli meiltä mainio, mutta se ei riittänyt. Tällaisessa vähämaalisessa pelissä ottelun luonne rakentuu vastustajan pelitavasta ja tuomarilinjasta.

– Lopussa kuusvitosella meidän olisi pitänyt rohkeammin ottaa laukauksia, valmennus harmitteli.

Loppunumerot 2-4 vieraat tekivät tyhjiin viimeisillä sekunneilla.

Torjunnat kirjatiin ottelussa 14-14. Molemmat maalivahdit Tuomas Tokila ja Jouni Savonen palkittiin joukkueidensa parhaina. Koko ottelussa vihellettiin vain yksi jäähy Josballe.

Ottelu päätti Josban tammikuun pelisuman. Edessä on nyt kahden viikon tauko sarjapeleistä.