Tikkari karkasi suupielestä

Veeti Naakka osui ylivoimalla kahdesti. Arkistokuva.

 

Kun matkustaa päivän ja suhailee rekkaonnettomuuden vuoksi kapeilla kiertoteillä aikataulusta myöhässä olisi kohtuullista, että päivä päättyisi mukavammin. Mutta ei.

Päinvastoin, kidutetaan oikein kunnolla. Kun pelaa sydämellä 59 minuuttia ja 48 sekuntia – ja johtaa välillä peliä jo 3-5 – tekee vastustaja voittomaalin 12 sekuntia ennen erän päättymistä – niin sehän syö miestä.

–        Tämä on urheilua, muistutti Josban valmennusjohto.

Näin kävi kuitenkin Josballe EräViikingit Akatemiaa vastaan. Jatkoaika häämötti, mutta sitä ei koskaan tullut. Pisteet jäivät Mosa-hallille maalein 7-5 (1-1,2-3,4-1).

–        Pelattiin 50 minuuttia erinomaisesti hyvällä ilmeellä. Lopussa tuli huolimattomuusvirheitä joista vastustaja teki taitavasti maalit. Syötettiin suoraan lapaan.

–        Meidän olisi pitänyt ratkaista peli kolmannessa erässä viiden minuutin jäähyn aikana, mutta nyt eväät eivät riittäneet siihen, valmennus myönsi.

Avauserä päättyi 1-1 ja torjuntoja molemmissa päissä saman verran. Toiseen erään Josba onnistui tekemään kolme maalia ja toiselle erätauolle mentiin joensuulaisten 4-3 johdossa. Josba loi parempia tekopaikkoja kuin vastustaja, mutta tehot puuttuivat.

–        Meillä oli puhdas läpiajo ainakin viisi kertaa tässä pelissä, mutta niistä ei onnistuttu tekemään yhtään maalia. Kaikki vedot osuivat maalivahtia keskivartaloon.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue sai huitomisesta viiden minuutin jäähyn ja Josballe tarjottiin 4-3 johtoasemassa maukasta ylivoimaa. Se jäi tänään kuitenkin piippuun. Ylivoimalla saatiin aikaiseksi vain yksi osuma ja numeroiksi 5-3.

Kotijoukkue kehitti kirin onnistuneen alivoiman innoittamana ja tuli viimeisellä kympillä tasoihin 5-5.

Erittäin kivuliaasti Erän voittomaali syntyi vain 12 sekuntia ennen erän päättymistä. Veto tuli läheltä keskiviivaa ja kääntyi Josban puolustajasta maaliin. Loppunumerot Erä teki tyhjiin.

Josbasta onnistui kaksi ylivoimaosumaa tehnyt Veeti Naakka (2+0). Muut maalintekijät olivat Eetu Kuittinen (1+0), Juuso Lehtiniemi (1+0) ja Elias Ikonen (1+0). Santtu Siponen (0+2) , Aleksi Matikainen (0+2) ja Aapo Hämäläinen (0+1) keräsivät syöttöpisteet.

Tuomas Tokila torjui Josban maalilla 22 kertaa ja Erän Santeri Kainulainen 21 kertaa.

Lauantaina Josba kohtaa Loviisan Torin kello 17.