Josba kaatoi Nurmon

 

 

Josban miehillä oli lauantaina Areenassa tarkka paikka. Vastassa oli Nurmon Jymy joka taistelee joensuulaisten kanssa samoista sijoista ja jatkopaikoista Divarissa. Kaksi erää mentiinkin toista tarkkaillen hyvin vähäisillä pöytäkirjamerkinnöillä.

Kolmanteen erään kotijoukkue sai tukun onnistumisia ja kahmaisi tärkeät kolme sarjapistettä maalein 6-3 (0-0,1-1,5-2).

–        Todella isot pinnat joukkueelle, Nyt on helpompi jatkaa tammikuun kovaan rypistykseen, jossa on viisi peliä kahdeksaan päivään, summasi hattutempun iskenyt Elias Ikonen (3+0).

Pelin alkua jouduttiin siirtämään 20 minuuttia kun vierasjoukkueen matka tyssäsi kolaripaikalle Hankasalmella. Kun tositoimiin päästiin, Josba otti heti avausvaihdosta jäähyn. Se jäikin sitten koko erän ainoaksi tilastomerkinnäksi ja erä maalittomaksi.

Avauserässä Jymy laukoi kotijoukkuetta hanakammin. Josban maalilla pelannut Veikka Forsström piti kuudella tärkeällä torjunnalla joukkueen pelissä mukana. Kaikkiaan Veikalle kertyi iltapäiväpelissä 14 torjuntaa. Jymyn Hannes Hannula torjui yhdeksän kertaa.

Toisessa erässä tasaiset otteet jatkuivat. Josba sai nyt heti avausvaihdosta johtomaalin. Erän lopulla vieraat tulivat tasoihin.

–        Elintärkeä peli kummallekin. Kaksi erää älyttömän tarkkaa ja jopa tylsää peliä. Molemmat joukkueet pelasivat samantyyppisesti, Josban valmennustiimi näki.

Kolmas erä alkoi taas Josban jäähyllä ja siitä nurmolaiset menivät 1-2 johtoon. Josba onnistui kuitenkin kuittaamaan puolestaan Jymyn jäähystä tasoituksen ja heti perään seuraavasta vaihdosta johtomaalin.

–        Se oli ratkaisun paikkoja tässä pelissä. Tiivistettiin sekä viisikoiden kesken että niiden sisällä ja kierrätettiin ukkoja pelitilanteen mukaisille paikoille. Siinä onnistuttiin nyt erittäin hyvin. Lisäksi puolustus oli uhrautuvaa, valmennus arvioi.

Josba karkasikin erän viimeisellä kympillä jo 5-2 johtoon. Jymy pyrki kaventamaan ilman maalivahtia minuuttitolkulla, mutta viimeisen minuutin alkaessa vieraiden pyristely päättyi kun Ikonen viimeisteli tyhjiin loppunumerot.

–        Pinnoja on joskus tullut pelissä useampikin, mutta ei koskaan kolmea maalia. Hyviä pelejä on ollut aiemminkin, mutta nyt onnistuin saamaan paikoista sisälle. Helppo oli tökkiä maalin edestä sisään kun oma kenttä pelasi niin hyvin.

 

–        Uskottiin loppuun asti, että hoidetaan tämä ottelu vaikka alussa näytti ettei saada mistään sisään. Ei ruvettu soveltamaan vaan pantiin kuulaa liikkeelle ja pidettiin palloa. Luotettiin omaan pelityyliin, Ikonen summasi voiton avaimia.

Ykköskentälle tuli runsaasti onnistumisia. Santtu Siposellakin (2+1) oli kolmen pisteen ilta. Eetu Kuittinen (1+1) onnistui myös maalinteossa. Syöttöpisteen ketjussa saivat vielä Aapo Hämäläinen (0+1) sekä Jesse Reijonen (0+1). Lisäksi syöttöpinna Aleksi Matikaiselle (0+1).

–        Siponen ja Ikonen onnistuivat tänään hienosti. Santtu on joukkueen kuopuksena ottanut merkittävän roolin joukkueessa, valmennus kiitteli.

Ensi viikonloppuna Josballa on vieraspelit Helsingissä ja Loviisassa.