2 DIV PLAYOFFS: Josba Akatemia passitti Leban kesälomalle

Josban Akatemia pelasi hyvän runkosarjan sijoittuen toiseksi Savo-Karjalan kakkosdivisioonassa. Kun Akatemia yllättäen menetti piikkipaikkansa runkosarjan viimeisellä sarjakierroksella VehVelle hävittyään Coach Teamille, valitsi VehVe pudotuspelivastujakseen OuPan ja Josban vastustajaksi jäi Leba.

Ensimmäisessä osaottelussa Areenalla Josba voitti luvuin 9-5, mutta hävisi toisen Kontiolahdella 8-6. Tosin tappiopelissä Josba Akatemian kokoonpanosta puuttui 16 peluria, jotka samaan aikaan voittivat A-junioriturnauksessa Tampereella ja Iittalassa nuorten SM-sarjapaikan (neljän vuoden tauon jälkeen) kaudeksi 2015-2016. Finaaliottelu SPV:tä vastaan alkoi Iiittalassa sunnuntaina klo 17.30 ja voitokas joukkue oli kotona Joensuussa maanantaiaamuna 02.00.

Maanantain peli Areenalla iltakuudelta Lebaa vastaan oli kuudelletoista A-juniori-ikäiselle viides peli kolmeen päivään. Kun tähän lisätään tuhannen kilometrin matkustusväsymys päälle, ei ollut ihme, että ottelun alku oli vaikea. Ensimmäinen erä meni Leban hienoisessa hallinnassa maalien ollessa 1-2 Leballe. Josban ainokaisen teki Ville Vänskä (2+0) Ville Nevalaisen (1+2) syötöstä.

Toisessa erässä Josballa oli lukuisia paikkoja kääntää ottelu, mutta silti kahden erän jälkeen tilanne oli Leballe 2-3 Nevalaisen maalatessa Ilari Saukkosen syötöstä.

Kahden erän jälkeen Josban pukukopissa painotettiin sitä, että vaikka rasitus oli edellisinä päivinä ollut kova, pystyy joukkue kääntämään ottelun paremmalla liikkeellään ja aktiivisuudellaan. Ja näin kävikin. Leban pelaajat väsyivät ja jatkuva paine pakotti kontiolahtelaiset virheisiin. Josba tuli väkisin rinnalle ja ohi Ilari Saukkosen (Nevalainen), Miika Kososen (Eetu Lehtiniemi) ja Vänskän (Konsta Lehikoinen) maaleilla. E.Lehtiniemi ja Niklas Räty kaunistelivat loppulukemiksi 7-5.

Kesäharjoittelun merkitys näkyi positiivisesti tässä ottelussa, sillä valtavan rasituksen painamat pelaajat jaksoivat silti paremmin kuin vastustajan enemmän levänneet, kokeneet pelurit.

Kun OuPa voitti VehVen 2-1 otteluvoitoin, voitti Josba koko lohkon ja saa vastaansa 1-divisioonakarsinnoissa Top Teamin. Pelit alkavat tulevana perjantaina Intersport Liikuntakeskuksella klo 19.30. Lisää ottelusta myöhemmin.

1. pudotuspeli Josba – LeBa-96, 9-5 (4-1, 0-3, 5-1)
2. pudotuspeli LeBa-96 – Josba, 8-6 (2-2, 3-2, 3-2)
3. pudotuspeli Josba – LeBa-96, 7-5 (1-2, 1-1, 5-2)

SK 2 div PLAYOFFS TULOSPALVELU