2 div: Josba Akatemia kesäloman viettoon

Top Team pudotti Josban jatkosta 1. divisioonan nousukarsinnoissa otteluvoitoin 2-0.

Erinomaisen kauden pelannut Josban ryhmä saavutti kuluneella kaudella kaksi merkittävää virstanpylvästä: A-junioreissa nuorten SM-sarjapaikan ja kakkosessa sijoittumisen sarjan kärkeen ja 1.divisioona karsintoihin pääsyn.

Viikonlopun kahdessa pelissä Top Teamia vastaan Josba ei esittänyt parastaan. Liekö syynä pitkä kausi vai lukuisat poissaolot, mutta Josba ei pelannut kumpaakaan ottelua omalla tasollaan. Rosterista oli poissa erinäisten sairastumisien tai muiden syiden vuoksi yksitoista pelaajaa, joten Top Teamin jatkoon meno ei ollut yllätys.

Molemmissa otteluissa (4-6, 5-12) Josban ja savonlinnalaisten ero oli ennen kolmatta erää maalin suuruinen, mutta kolmas erä meni vastustajille. Kotona Josba johti kahden erän jälkeen 4-3 ja vieraissa oltiin 4-5- tappioasemassa, mutta kumpikin ottelu kääntyi kokeneille Top Teamiläisille.

Vastustaja pelasi maltilla ja juonikkaasti viimeiset erät ansaiten voitot molemmissa peleissä. Lisäksi on erityisesti huomioitava Top Teamin fiksu ja vastustajaa kunnioittava asenne, josta huokui joukkueen hiukan kokeneempi ikärakenne.

Koko joukkue ansaitsee kaudesta arvosanan 10- (täysi kymppi olisi tullut nousulla 1. divisioonaan). Saatiinhan tulokseksi alueelle äärettömän tärkeä Nuorten SM-paikka ja toisaalta usko siihen, että Josban nuoret pelaajat pystyvät haastamaan ja jopa voittamaan alueen muut kakkosen seurat. Nousu ykköseenkin näillä tulevaisuuden pelaajilla lisättynä nykyisillä B-junioreilla on vain ajan kysymys.

Jälleen kerran on kiitoksen paikka. Kiitos kaikille pelaajille, taustajoukoille (vrt. A-juniorikirjoitus) ja tietenkin vanhemmille. Lisäksi erityiskiitos kapteeneille Ville Vänskälle/Juuso Ojaselle (Ak.) sekä Ville Nevalaiselle (A-juniorit) sekä varakapteeneille Miska Maliselle (Ak.) ja Eetu Lehtiniemelle ja Eemeli Ruokoselle (A-juniorit).

Kausi on ohi, on pienen hengähdyksen aika- työ jatkuu lähiviikkoina fysiikkaharjoituksilla.

Antti Ruokonen