1.divisioonakarsinnat käyntiin lauantaina: kesyttääkö Josban naiset Blue Foxin?

Josban naisten edustusjoukkueen kausi on edennyt viimeiseen mahdolliseen vaiheeseen, kun lauantaina alkaa kauden huipentavat 1.divisioonakarsinnat Uusikaarlepyyn Blue Foxia vastaan Joensuun Areenalla klo 17. Joukkueet eivät ehdi ottelun jälkeen jäädä lepäämään, koska toinen osaottelu pelataan heti seuraavana päivänä Uusikaarlepyyssä klo 17. Mahdollinen ratkaiseva 3.osaottelu pelataan pääsiäislauantaina Joensuussa. Otteluparissa ensimmäisenä kaksi voittoa saavuttanut joukkue saavuttaa paikan ensi kaudeksi naisten salibandyn 1.divisioonaan. Naisten 1.divisioonaan nousee tämän otteluparin voittajan lisäksi voittaja toisesta otteluparista, jossa pelaavat FBC Turku sekä Pekolan Isku.

We are ready! :)
We are ready! 🙂

Josban naiset lähtivät tähän kauteen lyhyellä valmistautumisella, kun viime kaudella putoamiskarsinnoissa olleen joukkueen valmentaja nimettiin heinäkuun lopussa ja pelaajavalinnat lyötiin lukkoon elokuun lopussa. Lyhyestä valmistautumisjaksosta huolimatta tavoitteet nostettiin rohkeasti korkealle: alkulohkosta tavoiteltiin jatkokarsintapaikkaa ja haaveena joukkueella oli päästä niin pitkälle kuin mahdollista. Haave on tullut lähemmäksi kuin kukaan (joukkueen ulkopuolinen) osasi etukäteen odottaa ja joukkue lähtee nauttimaan nousukarsintaotteluista täysin rinnoin. Josba on hävinnyt tällä kaudella yhden sarjaottelun. Lokakuussa kuopiolaiselle SB Welhoille koetun tappion lisäksi Josba on pelannut peräti kahdeksan (8) tasapeliä ja voittanut loput 12 ottelua. Viime viikonloppuna pelatussa 2.divisioonan loppusarjassa Josba ansaitsi kotiedun tähän ottelusarjaan voittamalla oman A-lohkonsa upeilla 7-0- ja 4-1-voitoilla sekä yhdellä 4-4-tasapelillä.

Josba voitti hienosti oman lohkonsa loppusarjassa.
Josba voitti hienosti oman lohkonsa 2.divisioonan loppusarjassa.

Josban vastustajaksi nousukarsintojen ottelusarjassa tuli Uusikaarlepyyn Blue Fox, joka sijoittui loppusarjan B-lohkossa toiseksi FBC Turkua heikomman maalieron vuoksi. Blue Fox on pelannut koko kauden ilman tappioita ja tasapelejäkin on vain yksi, joten Uusikaarlepyyn ihme lähtee kovin odotuksin tähän ottelusarjaan. Blue Fox on pelannut viimeksi kaudella 2012-2013 naisten 1.divisioonaa. Blue Fox on tehnyt viimeiset vuodet hyvää ja pitkäjänteistä työtä, joten nyt joukkue kokee olevansa valmis palaamaan 1.divisioonaan pysyvästi. Blue Foxin pelaajat tekivät tasaisesti pisteitä alkusarjassa, mutta tehokkaimmat pelaajat olivat Tove Kjellman (16+11) sekä Simone Blom (16+7). 

Enon karsintapelien tehopelaajana hyrrännyt Suvi on takaisin kokoonpanossa.
Enon karsintapelien tehopelaajana hyrrännyt Suvi on takaisin kokoonpanossa.

Josba ja Blue Fox eivät ole kohdanneet toisiaan aiemmin, joten lauantain ottelua on vaikea ennakoida etukäteen. Blue Foxilla on ottelusarjassa kovemmat paineet, koska joukkue on tehnyt 1.divisioonaan nousun eteen pitempään töitä. Josban tämän kauden huikea kasvutarina saa tässä ottelusarjassa huipennuksen ja joukkue lähteekin haastamaan Uusikaarlepyyn siniketut omalla tyylillään hyrräten. Josba lähtee viikonlopun peleihin kokoonpanon osalta melko hyvistä asetelmista, koska loppukauden poissaolevien pelaajien (Alysha Sandholm, Saara Pölönen ja Satu Kärnä) lisäksi kokoonpanosta puuttuu vain puolustaja Minna Ikävalko. Uusikaarlepyyssä odottaa runsaslukuinen yleisö sunnuntaina, mutta Josban naiset toivovat omaan kotiotteluun Areenalle mahdollisimman suurta ja äänekästä kannustusjoukkoa kannustamaan Josban naisia tässä kauden huipennuksessa. Tervetuloa Areenalle klo 17! 🙂

karsintaMAINOS

Ottelun liveseuranta klo 17 alkaen: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/josba-blue-fox/30288/2119